”Direkte måling af rytmisk bevægelse i menneskets kranie, identificerer en trejde rytme"

Thomas Rosenkilde Rasmussen har for nyligt udgivet sit forskningsresultat som en del af sin ph.d. der beviser, at der findes en tredje rytme i kraniet. Denne rytme danner grundlag for alt arbejde indenfor kranio sakral terapien. Det har ikke tidligere været muligt at dokumentere forekomsten af denne rytme, men nu er det videnskabeligt bevist.

Forskningsprojekt af Thomas Rosenkilde RasmussenHOVEDFORMÅLET VAR AT
1. karakterisere hovedets rytmiske bevægelser relateret til puls, respiration og en mulig tredje rytme
2. beskrive den tredje rytmes bevægelsesmønster
3. Identificere den tredje rytmes bevægelsesmønster hos mennesker ved brug af en objektiv metode

RESULTAT
I alle de 50 testpersoners tilfælde blev der fundet en tredje rytmisk bevægelse, separat fra den fra puls og respiration. Der blev udarbejdet en graf for den dynamiske værdi for hver enkelt testperson. Den tredje rytme blev målt i hviletilstand, og viste en gennemsnits rytme med en 6.16 cyklus per minut.

KONKLUSION
Forskningsprojektet viste en direkte objektiv måling af en tredje rytmisk bevægelse i menneskets kranie, hvilke giver rationelle videnskabelige beviser for, at der eksisterer en tredje rytme separat fra rytmerne af puls og respiration.

Sutherland’s koncept af PRM (Primary Respirations Motion), det vi i dag kender som kranio sakral rytmen er eksperimentel baseret, og der kan derfor ikke laves en direkte sammenligning. Dog, kan der konkluderes, at der er stor nok lighed mellem beskrivelsen og målingen af Sutherlands PRM og den, nu videnskabelige baserede tredje rytme til at konkludere, at denne tredje rytme er relateret til Sutherlands koncept og kan manifesteres som part af PRM konceptet – kranio sakral konceptet.
Ved at have foretaget en objektiv tilgang til eksistensen af en tredje rytme, og bevist denne åbnes der for fremtidige muligheder for kliniske og psykologiske studier inden for kranio sakral terapien.

Thomas Rosenkilde Rasmussen er forsker og uddannet indenfor manuel osteopati og tidligere  kræftforsker på Herlev Hospital. Han arbejder nu som osteopat og underviser ved Upledger Institute International. Han har indtil videre fået publiceret mere end 50 forsknings dokumenter og over 100 konference oplæg.

– Oversat af DeeDee Schmidt-Pedersen

Læs det fulde forskningsprojekt - det findes her i PDF format, og er på engelsk.

The third rhythm

Find en
behandler
nær dig

Uddannelse?

Vil du uddannes til Kranio Sakral- eller kropsterapeut?

Læs her hvordan

Bliv medlem!

Ønsker du at blive medlem af foreningen?

Bliv medlem her

Ønsker du at indgive en klage?

Sådan gør du...

Se her

Vi samler uddannede og professionelle kranio sakral og kropsterapeuter og arbejder for at sikre den stadige højnelse af den faglige standard.