Ny guide til piskesmæld

Skaden er lige sket, hvad gør jeg? Hvordan skal jeg forholde mig til Whiplash (for nogen bedre kendt som piskesmæld). Skal jeg holde mig i ro eller skal jeg fortsætte som jeg plejer? Whiplashforeningens råd og vejledning hjælper skadede til et godt liv trods det usynlige handicap.

Skaden er lige sket, hvad gør jeg? Skal jeg fortsætte som jeg plejer eller holde mig i ro? Holder det nogensinde op med at gøre så ondt?
Hvorfor er jeg træt hele tiden? Spørgsmålene myldrer frem, når man pludselig får en whiplashskade, og bliver skaden kronisk, er det svært at forstå, at smerten og symptomerne ikke forsvinder – at man måske skal leve med det resten af livet.

Som fagperson, der møder whiplashskadede i hverdagen, får du sikkert stillet de samme spørgsmål igen og igen. Derfor har vi lavet Whiplashguiden, som vi håber du kan bruge i din opfølgning af
whiplashramte. Guiden indeholder svar på mange af de spørgsmål, der fylder hos de ramte både nyskadede og kronisk skadede.

Måske kan du også selv finde svar på evt. spørgsmål her? Whiplashguiden er en hjemmeside med en lang række informationsfilm og tekster til gavn for både de skadede, deres pårørende, arbejdsgivere, læger, behandlere m.fl. I filmrækken kommer vi hele vejen omkring whiplash lige fra overblik over behandlingsmuligheder til rådgivning i forhold til fx familie, erstatningsmuligheder, speciallægeundersøgelser og forebyggelse af nye whiplashskader.

Whiplashguiden giver viden om whiplash, praktiske værktøjer til selvhjælp og inspiration til at få et godt liv trods kroniske smerter og invaliderende symptomer. Otte whiplashramte fortæller hudløst ærligt om
op- og nedture, og om at finde vejen tilbage til livet efter tilværelsen blev ændret. Informationsfilmene er bygget op omkring deres erfaringer i samspil med ekspertudsagn, så filmene favner og udviser forståelse for whiplashskadede samtidig med de giver videns- og erfaringsbaseret råd og vejledning.

"Whiplashguiden kan ikke blot gøre en forskel for whiplashskadede. Den kan også hjælpe patienter med andre typer kroniske smertelidelser eller patienter med hjernerystelse eller hjerneskader."  - Carsten
Kock-Jensen, neurokirurg og specialeansvarlig overlæge ved Klinik for CRPS og neurogene skader, Sydvestjysk Sygehus.

Vi håber du vil hjælpe os med at sprede budskabet om Whiplashguiden fx på din hjemmeside, sociale medier og via nyhedsbreve.

Whiplashguiden er lavet af Whiplashforeningen i samarbejde med Retrospect Film med støtte fra Rådet for OfferfondenOmråde med vedhæftede filer.


Hvis du spørgsmål til arktiklen her, så kontakt din behandler eller Whiplashforeningen. 

Whiplashguiden

Find en
behandler
nær dig

Uddannelse?

Vil du uddannes til Kranio Sakral- eller kropsterapeut?

Læs her hvordan

Bliv medlem!

Ønsker du at blive medlem af foreningen?

Bliv medlem her

Ønsker du at indgive en klage?

Sådan gør du...

Se her

Vi samler uddannede og professionelle kranio sakral og kropsterapeuter og arbejder for at sikre den stadige højnelse af den faglige standard.