Går du rundt med en behandler i maven?

Når du begynder at undersøge hvordan og hvor du kan lære Kranio Sakral og/eller Kropsterapi, er der nogle ting du bør sætte dig ind i.

Der er rigtig mange udbydere af både kurser og længere uddannelser. Om det hedder en skole, et institut eller alt mulig andet, er i realiteten underordnet - det der er vigtigt er, at du som elev vælger det sted, der er bedst for dig, både hvad angår lokation, priser og uddannelsessammensætning.

Derefter er det en rigtig god ide, at du melder dig ind i en brancheforening - vi anbefaler selvfølgelig os selv - så du kan få hjælp, hvis du støder på problemer i dit uddannelsesforløb.

Kranio Sakral og Kropsterapi Danmark har godkendt en række skoler til at uddanne terapeuter indenfor Kranio Sakral Terapi, A.L.T. og Strukturel Integration. For at du kan blive medlem hos os, kræver vi, at du har taget en del af din uddannelse på et af disse steder. Det er langt fra alle uddannelsesstederne, der tilbyder alle de fag, som der skal til for at blive RAB registreret, og det er ikke et krav, at din uddannelse tages samme sted.

Vi har godkendt uddannelsesstederne ud fra krav til både undervisere og indhold i uddannelsen. Ved at kræve, at du har taget en del af din uddannelse der, er vi sikre på, at vores medlemmer ved, hvad det vil sige at modtage kvalificeret undervisning i Kranio Sakral og Kropsterapi. Det skal ikke forstås sådan, at der ikke findes andre gode uddannelsessteder - blot at vi ikke kender deres uddannelser godt nok til, at de er på listen.

Når du kigger på de forskellige uddannelsessteder, vil du møde forskellige retninger som f.eks. biomekanisk- og biodynamisk Kranio Sakral Terapi. Det kan måske virke uoverskueligt, men tag kontakt til uddannelsesstederne og få en forklaring på netop deres tilgang. For den uindviede kan det synes at komme ud på et, mens det for andre er tæt på en religion, hvilken form man er tilhænger af - og så er der ellers alt der imellem. Så få en god snak, så du kan træffe et kvalificeret valg.

Sidst - men ikke mindst - vil du fra de forskellige uddannelsessteder blive mødt med deres beskrivelse af en komplet, en hel, en fuld, en godkendt uddannelse osv. Dette er de enkelte uddannelsessteders egne definitioner, og vi kan kun opfordre til, at du ikke uden videre går ud fra de enkelte uddannelsessteders opfattelse og beskrivelser. 

Det du bør forholde dig til, er om du får lektioner nok til at kunne melde dig i en forening (32 lektioner hos os) og om uddannelsen kan berettige dig til at blive Registreret Alternativ Behandler (RAB)

Kravene for at blive momsfritaget er opfyldt, hvis du er RAB godkendt som reglerne er i dag. Hvis du af en eller anden årsag ikke ønsker RAB godkendelse, men ønsker momsfritagelse, bør du inden du går i gang kontakte foreningen, for at kende de nøjagtige krav.

Har du spørgsmål til medlemskab eller uddannelse, er du velkommen til at kontakte vores sekretariat på email info@kraniodanmark.dk

God klinisk praksis

Læs mere

Find en
behandler
nær dig

Uddannelse?

Vil du uddannes til Kranio Sakral- eller kropsterapeut?

Læs her hvordan

Bliv medlem!

Ønsker du at blive medlem af foreningen?

Bliv medlem her

Ønsker du at indgive en klage?

Sådan gør du...

Se her

Vi samler uddannede og professionelle kranio sakral og kropsterapeuter og arbejder for at sikre den stadige højnelse af den faglige standard.