Styrker kroppens egne ressourcer og genskaber balance i nervesystemet.

Hjælper på nakkespændinger, kæbespændinger, hovedpine, migræne, rygsmerter, hjernerystelse, piskesmæld, stress og mange andre symptomer.

Kranio Sakral Terapi er blid behandlingsform, hvor man prøver at skabe ro i centralnervesystemet. Centralnervesystemet er en fællesbetegnelse for hjernen og rygmarven, som ligger beskyttet i kraniet og i rygsøjlen...ned til sacrum, som er korsbenet. Heraf navnet Kranio Sakral Terapi.

Balance i centralnervesystemet har afgørende betydning for alle kroppens funktioner og for vores daglige velbefindende. Herfra sendes, døgnet rundt, signaler ud til hele kroppen, som skal udføre handlinger eller slappe af. Hvis der er skævheder eller spændinger, kan signaler ikke passere frit til f.eks. muskler eller organer.

Når der sker skader på kroppen - pludseligt opståede skader/traumer eller spændinger ophobet over tid – medfører det ubalance i centralnervesystemet. Kroppens væv bliver hårdt og der opstår smerter.

Ved meget blid manipulation (berøring med minimale tryk eller stræk af vævet) forsøger behandleren at øge blodgennemstrømningen i hud og muskler. Det hjælper affaldsstoffer væk og friheden i vævet genskabes. Det betyder, at lagene i vævet (hud, muskelhinder og muskler) kan glide frit i forhold til hinanden og smerterne kan forsvinde.

Kranio Sakral Terapi blev udviklet af den amerikanske læge og osteopat William Sutherland i første halvdel af 1900-tallet og blev videreudviklet i 1970-erne af John Upledger – også læge og osteopat.

Der er tre hovedretninger inden for Kranio Sakral Terapi: biomekanisk, funktionel og biodynamisk. Helt kort kan man sige, at man med de første to, behandler de faktuelle skader direkte, og med den biodynamiske fokuserer på at styrke klientens egne ressourcer for derigennem at genoprette sundheden.

Kranio Sakral Terapi til babyer

Kolik: Albert græd 10 timer i døgnet

Christinas forestilling om livet som mor brast, da nyfødte Albert begyndte at skrige. Og skrige. Og skrige. Kranio Sakral Terapi blev et vendepunkt

Læs mere

Kranio Sakral Terapi - det blide tryk

Kranio Sakral Terapi - det blide tryk

Gitte Dahm, blogger hos sund-forskning.dk, har prøvet Kranio Sakral Terapi på egen krop. Læs hendes artikel her og bliv klogere på Kranio Sakral Terapi

Læs mere

Stress i kroppen

Går du rundt med stress i kroppen?

Derfor kan netop Kranio Sakral Terapi være den rigtige behandlingsform at vælge.

Læs mere

Lad hænderne lytte

Behandlerens dybe lytten sker udenom den mentale analyse af, hvad der ville være bedst at gøre. Ved at hvile i stilheden skabes der plads til klientens egen højere intelligens.

Hvordan kan en terapi være "biodynamisk"?
Det handler om at lytte og vide, at klientens krop kan selv.

(artikel fra NYT ASPEKT & GUIDEN april-juni 2013 af journalist Anni Simonsen)

Læs mere

Find en
behandler
nær dig

Uddannelse?

Vil du uddannes til Kranio Sakral- eller kropsterapeut?

Læs her hvordan

Bliv medlem!

Ønsker du at blive medlem af foreningen?

Bliv medlem her

Ønsker du at indgive en klage?

Sådan gør du...

Se her

Vi samler uddannede og professionelle kranio sakral og kropsterapeuter og arbejder for at sikre den stadige højnelse af den faglige standard.